En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


Ett fantastiskt ”jobb” jag har
maj 17, 2011, 12:49 e m
Filed under: Av Magnus, Heroes of Today, HOME-projektet


Marielle Mendoza ”Good News Magazine”

I måndags visades HOME på NBV i Hornstull. Efter visningen höll jag en kort inspirationsföreläsning för att få upp energin och få publiken att se möjligheter. Jag berättade om förebilder vi skriver om i magasinet, men också om andra fantastiska människor som gör. Efteråt var det flera som kom fram och tog i hand och verkligen tackade mig för det jag gör och mitt engagemang. Och flera sa att de goda exemplen var något de behövde efter allt det där brutalt ärliga som HOME berättar.

Tisdag morgon besökte jag min 9-åriga sons skolklass och pratade om hållbarhet och vad jag gör. Vi diskuterade om att mycket är knasigt. De hade dagarna innan varit i skogen och städat (!). Plockat upp skräp och bråte som vi vuxna lämnat där. Vi pratade om att många vuxna gör fel, och att det inte är barnens ansvar. Men att de kan påverka, bl.a sina föräldrar, vilket de redan gjorde på olika sätt. Jag berättade om andra som gör bra saker. Att det idag inte bara är många som gör fel och knasiga saker, utan väldigt många som håller på och fixar till världen. Att vi som är bra blir fler och fler. Maxis feedback efteråt var att de sagt att jag varit grym, vilket jag hoppas är positivt.

Onsdagen startades på ett frukostmöte av Young Investors, som bjöd på Marielle från Good News Magazine. Hon berättade ärligt om sin ”resa” med tidningen, men också om hur det privata och värderingar hänger ihop. Otroligt inspirerande och gillar verkligen dem och det de gör.

Efter det till Globe Forum i Stockholm Waterfront. Många intressanta tal och spännande möten. Bombardier berättade exempelvis om bussar som tog el ur vägen istället för i ledningar ovanför (som tåg gör idag), som används i städer idag. Tieto har tagit fram en app som hjälper oss att göra hållbara val när vi handlar (ungefär som Good Guide som jag brukar berätta om i mina dragningar), som just lanseras i Finland. Flera jag träffade kände till det vi gör och gav Heroes of Today beröm. Jag hade med mig en bunt magasin och filmer som jag delade ut till intressanta personer.

Efter det hem till hemmakontoret och fundera. Fundera på vad vi ska göra härnäst… (se nästa blogg-inlägg!)

/Magnus


Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: