En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


En av Ten Outstanding Young Persons
april 12, 2011, 12:26 e m
Filed under: Av Magnus, Heroes of Today, HOME-projektet


I fredags var jag på Berns och fick mottaga pris av JCI som en av Ten Young Outstanding Persons. TOYP är tävlingen som lyfter fram enastående unga människor – framtidens ledare – som på ett positivt sätt har bidragit till individers och samhällets utveckling. Väldigt roligt och under kvällen fick alla vinnare hålla ett kortare tal på scenen, vilket gjorde att jag fick berätta om vår resa med Heroes of Today, om personer i magasinet och betona vikten av att det är bråttom och viktigt att alla hjälper till med att skapa egna positiva historier. Efter prisutdelningen blev det mingel och intressanta samtal med många som engagerat sig i JCI. Stort tack för att vi genom detta kan nå andra som annars antagligen inte skulle få kännedom om oss eller våra idéer!

Juryns motivering: ”Magnus Åkerlind har med energi och en stark övertygelse gått från ord till handling. Han har därmed påverkat allt från multinationella företag, politiker och hela vägen till den enskilda människan att stanna upp och sätta in sig i naturfrågorna och vad vi gör m…ed jordens resurser. I en tid när det är svårt att nå fram i mediebruset har Magnus lyckats bryta igenom och på så vis sett till att tusentals personer har fått se filmen HOME. Detta har skett genom att lägga massor med tid och energi men också med en egen ekonomisk risk. Med fler människor som är lika engagerade som Magnus går vårt samhälle absolut mot en ljusare och bättre framtid.”

/Magnus

Vinnarna TOYP Sweden 2011. Från vänster (samt kategori): Sebastian Stjern ”Moral and/or environmental leadership”, Magnus Åkerlind ”Cultural achievement”, David Lillo ”Humanitarian and/or voluntary leadership”, Gustav Borgefalk ”Business, economic, and/or entrepreneurial accomplishment”. Ej närvarande: Christian Sjöberg ”Scientific and/or technological development”


Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s<span>%d</span> bloggare gillar detta: