En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


On the Road
december 1, 2010, 7:15 e m
Filed under: Av Sophy, Heroes of Today, Hjältar, klimatarbete, Vara sig själv

Ibland höjs det på ögonbrynen över att vi är så positiva och vi får ofta frågan var vi får vår energi ifrån. Man menar att klimatfrågan är ett så himla tungt ämne och att det borde vara jobbigt att jobba med detta.

Det ÄR ett tungt ämne. Det är otroligt allvarligt och jag vet att hela vår civilisation faktiskt är satt på spel. Och jag kan också få en otrolig ångest när jag inser vad vi håller på och gör mot planeten. Jag tänker på alla barn, alla djur som kommer att drabbas och alla människor i andra länder som just nu drabbas. Och det gör skitont. Och ondast gör det för jag vet att det inte skulle behöva vara så här om människor bara satt igång och öppnade ögonen och började bry sig!

Men, genom att jag jobbar med detta, så kommer jag också i kontakt med så otroligt många fantastiska människor som lägger ner sin själ i att få till en förändring. Och de visar att det går att förändra. Och det här är inte några fåtal, utan de dyker upp överallt, från alla håll och kanter och alla olika samhällsgrupper och länder. Och detta, det ger mig en otrolig energi. Och det gör hela det här arbetet enormt kul. För jag kommer i kontakt med så många människor, som jag inte alls egentligen känner, men ändå vet att jag har något fundamentalt viktigt gemensamt med – vi bryr oss om världen och våra medmänniskor och vi vägrar blint ställa upp på hur världen fungerar idag. Vi ser problemet, men istället för att bara ”vända blad” i tidningen så tar vi ansvar och gör något åt det.

Nedan mail fick jag förra veckan, som återigen blev en påminnelse om allt detta. Och en påminnelse om att vi/de unga besitter en otrolig kraft, (jag med mina 27 år börjar plötsligt höra till de äldre… :).

Hej Heroes Of Today!

Mitt namn är Emily Benson och jag kommer från en nystartad ideell organisation i Lund som heter On The Road. Vi är för nuvarande 7 ambitiösa ungdomar mellan 14 och 16 år som brinner för att hjälpa andra människor att uppnå sina mål och drömmar i livet. Vi riktar oss framför allt till ungdomar i våran egna ålder men även äldre som behöver/söker inspiration, motivation och ökad möjlighet för att uppfylla sina drömmar och mål i livet.

På våran blogg vill vi göra ett gemensamt kontaktnätverk där människor delar med sig av sina kontakter för att hjälpa andra. Bloggens syfte är först och främst att hjälpa människor att utbyta kontakter, drömmar, mål och erfarenheter med varandra. För det andra vill vi skapa en databas av inspirerande berättelser från människor som har satt sin dröm i fokus och lyckats uppfylla den.

Vi tror att även fast man är ung eller gamla, fattig eller rik, invandrare eller arbetslös kan alla dela med sig av en kontakt. Vi vill att varje individ ska få möjligheten att förverkliga sina drömmar och mål i livet. On The Road strävar efter att öka intresset hos människor att engagera sig mer för sina drömmar och mål och sedan dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser till andra.

Ifall ni är intresserade av att publicera oss i er databas hade vi verkligen uppskattat det. Vi hade även tyckt att det hade varit intressant om ni skulle vilja berätta kort om er själva och hur ni startade er tidning och sedan skicka det till oss så att vi kan publicera det vår vår blogg.

Om ni tycker att vår organisation låter intressant och vill veta mer får ni gärna kontakta oss.

Besök även vår blogg: www.jointhewalk.blogspot.com

Mvh
Emily Benson – On The Road

Jag älskar detta. Och vad jag önskar att sådant hade funnits när jag var 14. Då satt jag i ett hörn och skar mig själv för ingen hade någonsin berättat för mig att fick förverkliga mina drömmar. Jag är verkligen tacksam över att få leva i den här tiden.

/Sophy

P.S! Artikel om On the Road publiceras i Inspirationsdatabasen antagligen någon gång innan jul.
http://heroesoftoday.se/wordpress/

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: