En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


Skolforum
november 22, 2010, 10:54 e m
Filed under: Av Magnus, HOME-projektet

Oj vad vi springer på. Inte hunnit skriva här på ett par veckor. Ska försöka bättra mig.

I början av november stod jag på Skolforum och berättade om att ”alla skolor i Sverige får visa HOME gratis för sina elever”. Vi blev ”sponsrade” av Stockholmsmässan och fick låna en monter, med villkoret att vi inte sålde på plats och bara pratade om filmen med besökare. Väldigt snällt då vi annars inte hade haft någon möjlighet att vara med på plats. Mässan var ett blandning av de stora bokförlagen, mindre förlag och en massa företag som sålde kringprodukter till lärare och skolor. Allt från konsultrådgivning i relationer till massagestolar (otroligt sköna, fast fasligt dyrt!).

Träffade en massa härliga människor och knöt kontakter. En av de mest fascinerade var Tjejzonen som hade montern bredvid mig, som gör ett fantastiskt jobb för unga tjejer som mår dåligt. En annan som gjorde intryck var rektorn Lasse Björkvist som transformerat Nossebro skola som jag såg på håll när han berättade om skolans arbetssätt inför storpublik. Två veckor senare så sitter han bredvid mig när Sophy får pris på LEVA-galan som Årets Eldsjäl. Lasse fick också pris:

Årets Överraskning – Lasse Björkvist, Nossebro skola
Nossebro skola gick från skolresultatbotten till eliten på nolltid – från 62 procent till 96 procent godkända! Rektorn Lasse Björkqvist tog fullt ansvar. Insåg att det var skolan det var fel på – inte eleverna. Bättre pedagogik, engagerade, vidareutbildade lärare och smarta nysatsningar har gjort den lilla västergötländska kommunen till ett av de bästa ställena i landet att få sin utbildning på.

Juryns motivering: För ett häpnadsväckande och medvetet förändringsarbete i Nossebro skola.

För övrigt fick också Tjejzonen pris på galan och förhoppningsvis kommer vi (Sophy) att samarbeta med dem på något vis framöver.

Roligt med människor som brinner och gör bra saker, och som får uppskattning för det de gör.

//Magnus


Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: