En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


Peppad efter en kväll på Stureplan :)
oktober 27, 2010, 7:39 e m
Filed under: Uncategorized

Kom just hem efter min första gång på SE-Bar och är fylld av energi! I bar 101 på Hotel Scandic Anglais samlades ca 30st sociala entreprenörer för att lyssna på Hans Hassle från Plantagon International och för att nätverka och bli inspirerade. Detta är något som sker sista onsdagen i varje månad och rekommenderas varmt! Med olika ”talare” varje gång.

Det är en väldigt mäktigt känsla att befinna sig i samma rum som 30st likasinnade, människor som brinner för en bättre värld, men också vill kunna leva på engagemanget. Och som inte ser någon motsättning i att tjäna pengar och förbättra samhället/systemet som vi lever i.

Något som ju vore självklart. Har länge tyckt det varit så skevt hela den där grejen att om man jobbar för något bra, då förväntas det av en att det är ideellt, att det är ”fult” att tjäna pengar på att t.ex. jobba för miljön eller utsatta människor. Men det är fullt accepterat att tjäna pengar på sådant som inte gör världen bättre eller rent utav försämrar den. Det är så skönt att detta äntligen börjar luckras upp och att alla dessa unga sociala entreprenörer bara blir fler och fler och det är liksom en rörelse som inte går att stoppa. Detta är vad som kommer att vara norm inom några år!

När man jobbar mycket hemifrån, och med den pusselfamilj vi har och allt det innebär så är det lite svårt att komma ifrån ibland. Men det är verkligen guld värt att ta sig till såna här ställen och jag är så lycklig att jag numera är stockholmsbo. Allting blir väldigt mycket enklare och det känns så himla kul att komma i kontakt med alla dessa fantastiska människor! Det är häftigt att vara i ett sammanhang där man inte sticker ut :)

Länk till SE-Forums hemsida: http://www.se-forum.se/
Länk till deras facebooksida: http://www.facebook.com/group.php?gid=10610290709
Länk till Plantagon International: http://plantagon.com/international/


Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: