En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


Korr, korr, korr…
augusti 9, 2010, 8:32 e m
Filed under: Av Sophy, Familjeliv, Heroes of Today, Hjältar, klimatarbete, Tidningen, Vara sig själv

Sitter och är ofokuserad och ska börja med första omgången korr i alla layoutade sidor. Det är extremt mycket korr när man gör tidning, i alla fall när jag gör det. Först korrläsa alla texter en gång innan de skickas iväg till formgivarna, sen göra en korr runda när man fått tillbaka allting någolunda så som det ska va. Komma på bildtexter, kolla om några rubriker sak ändras, citat skrivas om, något man tycker är konstigt i texten, formuleringar och sånt. Sedan när man får tillbaka det så gott som helt färdigt, läsa igenom allt supernoga igen. Kolla varenda litet stavat ord, kolla att fotografers namn står på rätt ställen vid foton, kolla att det inte är ett mellanrum för mycket, ett kommatecken för lite osv.

Tidningen ska skickas till tryck nästa onsdag, så jag är på korr-runda nr2 nu. Fixa bildtexter, se att rubriker flyter, kolla om några konstiga grejer har smygit sig in. Magnus sitter och går igenom varenda bild som finns i tidningen och kollar upplösningen, att de verkligen håller att göra så stora som de just nu är satta i tidningen. Att det inte blir grynigt och pixligt eller att vi när vi väl skickat iväg det till tryckeriet får tillbaka att några bilder inte håller och sen behöver komma på nödlösningar.

Så det är slutspurt nu och många beslut som ska tas. Hur ska loggan på framsidan se ut? HEROES of Today. Vad går hem, vad tycker folk om? Vad ska vi ha för bild på framsidan? Flyter allt i tidningen, är det bra balans. Har vi gjort allt så det ska inspirera människor till tusen, utan att det blir för mycket eller för lite?

Tidningen ska tryckas i 20 000ex. Vi satsar ofantligt mycket pengar som vi inte i nuläget har. Det är så viktigt att det blir bra och går hem hos de som ska läsa den. Så viktigt att det blir bra. Våra formgivare är fantastiskt duktiga och det kommer bli supersnyggt, men det är alltid läskigt att fatta de här besluten. För i efterhand går det ju inte att korrigera.

Sa tidigare till Magnus att vi ju egentligen är helt galna. Vi gör det här men vi har ju ingen aning egentligen hur man gör. Jag har aldrig gått en skrivarkurs men jag har nu satt ihop ett 84-sidigt magasin där jag skrivit det mesta materialet själv. Jag har inte koll på den senaste layouten inom magasinvärlden, jag har inte koll på exakt vad som går hem hos unga människor i dagens gymnasium och det är tusen andra saker jag inte har koll på. Men det känns jäkligt bra och jag tror att både jag och Magnus kommer vara mäkta stolta när vi bär in de där 3,9 tonnen tidningarna i lägenheten i Järna den 30 augusti.

Jag tror det kommer bli en supertidning. ”Heroes of Today – Magasinet om nya tidens hjältar”, finns snart i en butik eller skola nära dig. :)

/Sophy

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: