En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


Goda nyheter för oss från Rework the World
juni 4, 2010, 8:57 f m
Filed under: Av Magnus, HOME-projektet, Pengar

I går precis innan jag skulle gå till dagis och hämta Amatheus ringde mobilen. Det var Martin Schmidt som ringde från ett soligt Leksand och Rework the World, www.reworktheworld.org. Det är en konferens som just nu pågår och arrangeras av Tällberg Foundation. Målet med konferensen är att mobilisera de initiativ och entreprenörer världen över som både verkar för en hållbar värld och skapar fler sysselsättningsmöjligheter för ungdomar. Ca 2000 personer från 70 olika länder beräknas deltar.

 Han frågade hur det går med eventet i Ericsson Globe och om vi fått in fler sponsorer. Jag berättade att vi fått med oss DHL och TaxiStockholm och väntar ”tålmodigt” på besked från många, vilket gör att vi ännu inte vet om vi kommer att få ihop det. Då kan du räkna med en till sa Martin, vi är med.
 
Fantastiskt. Det hade vi inte räknat med. Martin är en del av företaget SeriousNature som gjort film- och webbsatsningen ”Beyond the line”, www.beyond-the-line.org, som är det de vill lyfta fram. Jag har tidigare skrivit i bloggen (här!) om detta projekt som har företag som målgrupp och också använder och inspirerar genom en film de producerat.
 
Kliver några sponsorer till in så kommer vi få ihop eventet Sveriges största biovisning som vi och många med oss tror kommer att inspirera många och skapa uppmärksamhet för filmen HOME och de visningspaket som gör det enkelt för alla att arrangera egna visningar av filmen. 
 
/Magnus

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag har en stark känsla av att det kommer att lyckas!

Kommentar av Sebastian

Nirvan Richter som startat Norrgavel. Ekologiska möbler
Skulle kunna vara intresserad.

Kommentar av Sebastian

Jag var också på ‘Rework the World’ i Leksand och hörde från PostkodLotteriet att de letar efter projekt att stödja som är bra för samhället och miljön. Visst är ert projekt ett sådant! Därför rekommenderar jag verkligen att kontakta dem på PostkodLotteriet och berätta om er fantastiska idé med visningar av HOME på skolor med diskussioner och andra verktyg för ungdomar att engagera sig för planeten.

Kommentar av Oleg Izyumenko
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: