En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss


Positiv tidning om hållbarhet för unga!
maj 19, 2010, 9:01 e m
Filed under: Av Sophy, Hjältar, HOME-projektet, klimatarbete, Pengar, Tidningen

Vi har nu äntligen satt igång produktionen av skolpaketet och den positiva hållbarhetstidningen för unga. Vi har inte fått tillräckligt med pengar än för att göra det, men det känns så oerhört viktigt att göra det så vi kör ändå. Och jag är lycklig. För jag får fokusera igen och göra tidning. Jag älskar att göra tidning och jag älskar att vara till nytta. Jag älskar att vilja jobba istället för att vilja vara ledig.

Vi hade möte med Plan Sverige idag, ang. samarbete kring skolpaketen. Fantastiskt trevlig och godhjärtad kvinna som vi träffade. Hon berätta bl.a om Plans arbete runt omkring i världen och vad dom gör. Jag älskar att bli berörd av sådant, av människor som gör gott. Jag blir alltid alldeles tårögd och det är så skönt att kunna bli det.

Så nu kör vi. Kom på att jag alltid brukar producera tidning den här tiden på året. Alla fall gjort det dom senaste åren. När våren och sommaren kommer, då sätter jag igång och superproducerar :) Men det är fantastiskt att kunna jobba hemifrån och vi har en balkong med dags och eftermiddagssol, så det är en ljuvlig arbetsplats nu!

För att göra tidningen så bra som möjligt tar vi nu in feedback från andra. Människor som vet vad unga går i gång på, vad får dem (er?) att agera?

Detta är tidningen:

En tidning som hjälper unga att ta nästa steg, efter att de har blivit informerade och inspirerade av filmen HOME. Tidningen fungerar även fristående som ett inspirationsverktyg för de som inte sett filmen.

Vi använder oss inte av domedagsprofetior och skräckscenarion, utan följer en positiv grön tråd genom hela tidningen, med syfte att engagemanget ska smitta av sig. Vi vill ge ungdomar en känsla av att det ”bubblar” i både Sverige och världen av människor, kända som okända, som tar klimatfrågan på allvar, men som har vänt det till något positivt och valt att agera.

Här finns artiklar och intervjuer med bl.a. unga privatpersoner, kändisar och andra förebilder som aktivt har tagit ställning och vi beskriver de positiva effekterna av deras handlande, både hur det påverkat planeten och dem personligen, och deras glädje över att vara med i en global rörelse som jobbar för allas bästa.

Tidningen ska passa alla och vi letar därför upp föredömen inom allt från musik, idrott och vård, till teknik, litteratur och natur m.m. Här finns även konkreta tips på hur man som ung kan göra en skillnad i en vuxen värld, t.ex. hur man är klimatsmart i sin vardag, kampanjer man kan gå med i eller hur man själv gör för att anordna ett evenemang för klimatet.

Tidningen blir ett 72-sidigt magasin med en upplaga på ca. 30-50.000 ex.

Kom väldigt gärna med feedback och tips på eldsjälar, historier som ni tror att det skulle gagna att berätta!

/Sophy


2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hej Sophy!
Jag tror att unga går igång på att hitta vägar vad man kan göra. Efter att ha sett tex filmen tror jag många vill göra ngt, så har barn/unga kanaler för hur och vad man kan göra, så händer det grejer. När jag jobbade som slöjdlärare så var det kanske en bild i en tidning på en träskål tex som startade ett wow! en sån vill jag göra.
Vi fick ett brev i brevlådan idag där 4:e-klassare bad att få gamla teknikprylar, stereo, mobiler o annat till pengar till en klassresa. Där de skulle ta till vara på grejerna och göra ngt av dem istället för att de kastades.
Jag har jobbat som illustratör och tecknare och om ni vill ha teckningar till tidningen så hör av er.
Hälsningar Sebastian Åsberg 076 771 78 67

Kommentar av Sebastian

Hej Sebastian,

Tack för dina kommentarer och att du vill hjälpa till, blir rörd :) Och vad häftigt med skolklassen! Det är såna solskenshistorier man vill berätta om.

Tror att vi gärna vill ha illustrationer till tidningen hör av mig närmare när jag vet vad! Vi har satt ihop ett dokument med förslag på vad vi i dagsläget tänker att tidningen ska innehålla, ska maila den till dig, så får du kolla, kanske kommer du på något mer bra!

Kommentar av magnussophy
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: